Tanzania

Tanzania

In Dar Es Salaam stopte het CCBRT ziekenhuis met het opereren van kinderen met spina bifida & hydrocefalie. De oudergroep trok naar de pers en naar de politici om het recht van behandeling van hun kinderen te bepleiten. En met succes! Het nationaal ziekenhuis MOI nam over. Child-Help trainde de lokale neurochirurg in de nieuwste operatietechnieken (ETV/CPC) in ons project in Mbale en betaalt er ook de shunts. Het is een eerste project waar het land zijn volle verantwoordelijkheid neemt. Zonder het actieve lobbyen van de oudergroep was dit nooit gebeurd. De oudergroep in Tanzania is erg actief en heeft zelf gelden bijeen gevonden voor medische apparatuur van MOI.

In Arusha startte Child-Help een chirurgisch project in het ALMC omdat in die regio er niets meer voorgaande is. Het is een modern ziekenhuis dat voor Masai helpt. Aan het ziekenhuis is er ook een opvanghuis waar kinderen een tijdje kunnen verblijven. Omdat in het ALMC veel orthopedische operaties gebeuren noemt dat daar het ‘Plaaster-huis’.

CCBRT doet nog wel CBR werk in de regio van Dar es Salaam. Aan de voet van de Kilimanjaro kunnen onze kinderen ook bij hen terecht voor CBR.