Oeganda

Oeganda

In Oeganda werken we samen met het CURE kinderziekenhuis in Mbale. Dit ziekenhuis opende in 2000. Medewerkers van Child-Help stonden mee aan de wieg van dit prachtige project en vonden financiering die endoscopische chirurgie mogelijk maakte. Zij opereren elk jaar meer dan 1000 kinderen.

Ons ziekenhuis in Mbale traint nu chirurgen uit de hele wereld in een endoscopische operatietechniek die in 70% van de kinderen een shunt overbodig maakt. Dit is een enorme en zeer concrete verbetering van de levenskwaliteit van onze kinderen.

Omdat kinderen van over het hele land naar ons ziekenhuis komen, gebeurt de nazorg regionaal. Het ziekenhuis gaat voor de opvolging van de kinderen naar vier locaties verspreid over het hele land.

In Oeganda werken we samen met CBR projecten in Kampala (Katalemwa Cheshire Homes), in Mbarara (OURS), in Gulu (AVSI) en met verschillende regionale oudergroepen. Zij bezoeken de kinderen aan huis en zorgen naast de medische follow-up ook voor alle andere aspecten die belangrijk zijn, zoals: integratie in de gemeenschap, scholing, mobiliteit en hulpmiddelen.