Terug naar overzicht

Schenkingen project Oekraïne

Wondzorg is en blijft een bijzonder belangrijke competentie voor onze doelgroep. Daarom werden recentelijk door ons de nodige katheters, wondpleisters en medicatie aangeschaft tezamen met een ambulance.

Foto 1: Onze contactpersoon van de oudergroep in Oekraïne, Mariana nam alles met veel plezier in ontvangst.

Foto 2: Verder werden er fleecepakken gedoneerd door onze collega’s van Child-Help Nederland. We brachten ze naar Ruslan Hevko van Redbouw in Gent en hij vervoerde ze recentelijk naar Oekraïne in een van de door ons aangekochte ambulances. Sinds de start van de oorlog hebben we al 14 tweedehands ambulances kunnen versturen naar de getroffen gebieden.

Foto 3: Intussen is ook het Ultrasoundapparaat aangekomen in Oekraïne dat werd gedoneerd door het Universitair Ziekenhuis in Amsterdam. Het zal worden ingezet in het kinderziekenhuis in Khmelnytsky. Aanvankelijk werd deze machine gebruikt voor onderzoek van de buikholte bij zuigelingen. Binnenkort zal het echoapparaat een breed scala aan onderzoeken in verschillende leeftijdsgroepen omvatten. Dan zullen er ook kinderen met hydrocefalie veel baat bij hebben.

Foto 4: Uiteraard hebben de gezinnen niet enkel baat bij medisch materiaal maar hebben zij ook nood aan voedsel allerhande. We overhandigden daarom ook enige basisproducten zoals groenten en fruit in blik, pasta en cornflakes aan Ruslan die ervoor zal zorgen dat alles netjes op bestemming geraakt!