Met je school

Met je school of met je klas: samen sterk!

Child-Help organiseert hulp voor kinderen met spina bifida (open rug) en hydrocefalie (waterhoofd) in ontwikkelingslanden. We investeren ook in fundamenteel onderzoek naar de oorzaken van die handicaps en stimuleren primaire preventie zoals het promoten van foliumzuur en gezonde en gevarieerde voeding.

Child-Help steunen met je klas of school

Als leerling, student of leerkracht kun je Child-Help steunen en tezelfdertijd iets bijleren over het andere landen. Hoe? Door activiteiten op school of met je klas te organiseren
Enkele ideeën: een fototentoonstelling opzetten, onze verjaardagskalender verkopen, een sponsorloop of ontbijt organiseren, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo pakken we het aan

Wij komen graag naar jouw school voor een voorlichting of fototentoonstelling. Zo kunnen jullie het werk van Child-Help beter leren kennen.

Stagiairs gezocht!

Een stagiair: “iemand die als onderdeel van zijn of haar opleiding ervaring komt opdoen in een organisatie.”

Elk jaar krijgen wereldwijd ruwweg één miljoen gezinnen een baby met een waterhoofd of open rug. Deze handicaps worden ook wel eens ‘de stille doders met de omvang van malaria’ genoemd. Op wereldniveau krijgen deze gezondheidsproblemen maar zeer beperkt aandacht.

Heb jij een bijzondere interesse in deze problematiek en zoek jij een stageplek? Ben jij iemand met een hand-onmentaliteit, kan je zelfstandig werken en heb je geen angst om de handen uit de mouwen te steken? Dan maken wij bij Child-Help graag kennis met je!

Interesse? Mail naar [email protected].