Koop een boek

Liesje

Van haar geboorte werd Liesje opgegeven. Wanneer ze op 11-jarige leeftijd sterft, blijven haar ouders woordeloos achter. Het waren 11 jaren van intens leven met een dochter met een zware handicap, met het hele huisgezin en met de vooroordelen van de omgeving, de samenleving en de medische wereld. Meer dan tien jaar na de dood van zijn dochter schrijft Pierre Mertens zijn verhaal. Zoekend naar de betekenis van de geboorte en dood van zijn dochter met spina bifida (open rug) krijgen woorden als handicap, liefde, troost, steun, hulp, solidariteit, geneeskunde, ethiek, euthanasie en abortus voor hem een nieuwe betekenis.

De Nederlandstalige versie van het boek kan je via ons kopen. Het boek kost 14 euro. Van elk verkocht boek gaat 10 euro naar Child-Help.

#GEEFLEVEN Bestel het boek Liesje via [email protected] of per telefoon +32 2 528 06 78.

Papa, wat is een handicap?

Geleid door de onuitputtelijke vragen van zijn zoontje van elf, vertelt Pierre Mertens over mensen met een handicap. Mertens kreeg door zijn dochter Liesje een totaal andere kijk op de wereld. Door haar handicap was Liesje ‘anders’ en juist daardoor kreeg ‘gewoon zijn’ een nieuwe waarde. Na een tijdje zagen de ouders van Liesje vooral haar talent om te troosten, haar humor, haar vechtlust en haar liefde. De handicaps waren daaraan ondergeschikt. Anderen zagen eerder haar rolstoel dan het bijzondere kind dat erin zat.

De Nederlandstalige versie van het boek kan je via ons kopen. Het boek kost 10 euro en de volledige opbrengst gaat naar Child-Help.

#GEEFLEVEN Bestel het boek Papa, wat is een handicap via [email protected] of per telefoon +32 2 528 06 78.

Kijk, mijn ruggenmerg

Kijk, mijn ruggenmerg werd ontwikkeld voor kinderen met spina bifida en voor hun ouders.

Spina bifida of ‘open rug’ is een aangeboren afwijking van het ruggenmerg. Het kan invloed hebben op een heleboel lichaamsfuncties. Staan, stappen of naar het toilet gaan is vaak moeilijker of lukken zelfs niet zonder hulp. Ook nieuwe dingen aanleren is soms een hele uitdaging. Wil jij graag weten hoe het komt dat spina bifida zo’n grote i

nvloed kan hebben? Dan is dit boekje zeker iets voor jou.

De Nederlandstalige versie van het boek kan je via ons kopen. Het boek kost 18 euro en de volledige opbrengst gaat naar Child-Help.

#GEEFLEVEN Bestel het boek Kijk, mijn ruggenmerg via [email protected] of per telefoon +32 2 528 06 78.